69vnphim sex sexj88vn6969vn 123b5679 123b j88
Keuzehulp voor zonnecrème voor buiten 2018

Kies de juiste zonnecrème voor buiten op het strand

Er zijn veel soorten zonnecrèmes. In dit overzicht probeer ik informatie te geven waardoor je een goede keuze kunt maken uit het aanbod. Er zijn verschillende toepassingen en het is belangrijk om de crème te kiezen die het beste bij jouw toepassing en situatie past. Dat is gezonder en ook nog beter voor je portemonnee. Schaf je zonnecrème voor de vakantie bij voorkeur in Nederland aan. Op je vakantiebestemming kan de keus beperkt en de prijs hoog zijn.

Verstandig zongedrag

  • Ga niet te lang en te vaak in de zon. Je kleur wordt uitsluitend bepaald door je huidtype, niet door veel te lang in de zon te blijven.
  • Ken je huidtype:

Huidtype 1 Met huidtype 1 word je helemaal niet bruin en je verbrandt heel snel. Je hebt een zeer lichte huid, vaak veel sproeten en rood of lichtblond haar en blauwe ogen. Je mag beslist niet naar een zonnebank en kunt beter zo veel mogelijk in de schaduw blijven

Huidtype 2 Wie huidtype 2 heeft, verbrandt al minder snel dan met huidtype 1. Heb je dit huidtype, dan wordt je langzaam bruin. Kenmerken zijn: een lichte huid, blond haar en grijze, groene of lichtbruine ogen. Je huid wordt langzaam bruin en je verbrandt best snel. Dit huidtype komt heel veel voor in Nederland. Met dit huidtype zit de grens tussen bruin worden en verbranden heel dicht bij elkaar. 

Huidtype 3 Heb je donkerblond tot bruin haar en (donker) bruine ogen? Dan heb je mogelijk  huidtype 3. Je huid is waarschijnlijk (licht) getint en je wordt makkelijker bruin, maar verbrandt minder snel.

Huidtype 4 Je hebt een donker getinte huid, donkere haren en donkerbruine ogen. Je huid wordt snel bruin en je verbrandt zelden tot nooit. 

  • Begin op tijd in het voorjaar met het blootstellen van je huid aan het zonlicht. Een geleidelijke opbouw van je zonbescherming is de beste en meest natuurlijke manier van zonbescherming. 
  • Heb je geen tijd om regelmatig buiten te zijn in het voorjaar dan is de zonnebank een goed alternatief voor volwassenen met minimaal huidtype 2. Kies wel voor een zonnestudio met goede deskundige begeleiding. De tijd moet per minuut instelbaar zijn. Vermijd dus zonnestudio's met muntjesautomaten!
  • Bij kinderen zorg je dat zij vanaf vroeg in het voorjaar regelmatig buiten zijn. Dat is de beste natuurlijke bescherming.

  • Vanaf april tot oktober maakt je lichaam zelf vitamine D aan onder invloed van zonlicht. Vitamine D heeft heel veel functies in je lichaam maar draagt ook bij aan zonbescherming. Ook op de zonnebank maakt je lichaam vitamine D aan onder invloed van het UV-B licht. Daar zijn GEEN speciale lampen voor nodig zoals wel eens wordt gesuggereerd.

Op de huid

Minerale crèmes werken met een beschermend laagje dat op de huid blijft liggen. De stoffen die vaak gebruikt worden zijn titaniumoxide en zinkoxide. Dit zijn de meer traditionele producten die vaak een witte waas op de huid achterlaten. Ze zijn relatief veilig. Nadeel is dat het uitsmeren soms wat minder prettig is. Dit geldt zeker als de beschermingsfactor hoger is. Met nanotechnologie kunnen de smeereigenschappen verbeterd worden. Bij de minerale beschermingsstoffen die op de huid blijven kan dit zonder gevaar. Het is wel verstandig om inademing te voorkomen. Vooral bij een spray is het zaak hier op te letten.

In de huid

Er zijn crèmes die een chemisch filter zoals oxybenzone of octinoxate hebben dat in de huid trekt. Nadeel kan zijn dat stoffen in je bloed terecht kunnen komen. Sommige stoffen zijn irriterend voor de huid. Die kun je beter vermijden. Andere ongewenste stoffen zijn o.a: propyleenglycol, Paba (para-amino benzoezuur), cinnamaten, salicyclaten en avobenzone.

Natuurlijke basis

Steeds meer mensen kiezen voor crèmes op natuurlijke basis. De productie van zo’n crème is minder eenvoudig dan het lijkt. Al die stoffen die we willen vermijden hebben natuurlijk wel een functie. Een voorbeeld hiervan is de smeerbaarheid van de crème. Een witte waas wordt als minder prettig ervaren maar is een eigenschap die hoort bij enkele, juist wat veiliger ingrediënten. Zo zul je mogelijk wat concessies moeten doen, zeker bij een hogere beschermingsfactor. Bij producten van een fabrikant mag je er van uit gaan dat de SPF, de beschermingsfactor klopt. Dit geldt niet voor de dhz producten die hieronder beschreven worden.

Kokosolie of zelf crème maken?

Sommige mensen kiezen voor een eenvoudige natuurlijke olie zonder een toegevoegd zonbeschermingsmiddel.  Nadeel is dat de beschermingsfactor niet veel voorstelt. Bij kokosolie en olijfolie is de SPF tussen 2 en 8.  Er circuleren lijstjes op internet over de beschermingsfactor van natuurlijke olie zoals jojobaolie, tarmekiemolie, karité of sheaboter,  wortelzaadolie en frambozenolie. Die hoge beschermingsfactor van 40-50 klopt beslist niet! Als je vooral in de schaduw leeft en alleen iets verzorgends wil gebruiken is zo'n olie natuurlijk prima. Aloë vera is een veelgebruikt verzorgend ingrediënt maar biedt geen bescherming. Een goede aanvullende natuurlijke tip is bescherming van binnenuit door veel groente en fruit te eten. De anti oxidanten in onder anderer tomaten en paprika's werken mee aan je huidbescherming. Verwacht er geen wonderen van maar een bijdrage levert het wel.

 

Zelf kiezen en bestellen op bol.com

Via onze partnerlink naar bol.com kun je naar de site. Wij ontvangen een kleine provisie als je via onze link besteld. Jouw prijs blijft uiteraard hetzelfde. Dit geldt voor alle artikelen uit het bolcom assortiment. Het assortiment biologische en natuurlijke zonnecrèmes is de laatste jaren enorm gegroeid en via het menu links (afhankelijk van je apparaat) kun je gemakkelijk en gericht zoeken. De termen die gebruikt worden vragen om een korte toelichting. Uiteraard zijn er producten die onder meer of zelfs onder alle labels kunnen vallen.

Biologisch

Biologische producten moeten aan zeer strenge eisen voldoen om de gezondheid van bodem, plant, dier, mens en onze planeet als geheel in stand te houden. Hiervoor zijn normen en keurmerken.

'Duurzaam' of 'natuurlijk'

Deze termen worden gebruikt zonder wettelijke normen en bieden geen garantie, alleen hele goede bedoelingen. Vaak is het label 'biologisch' bij zonnecrème niet haalbaar omdat niet alle ingrediënten aan die eisen kunnen voldoen. 

B corp

Deze producten voldoen aan extra hoge standaarden ten aanzien van het hele bedrijf, op het gebied van transparantie, duurzaamheid en ethiek. Bedrijven kunnen hiervoor een keurmerk aanvragen. 

Link naar volledig assortiment van bijna 1500 artikelen op het gebied van zonnecrème op bol.com

 
 

Links naar achtergrondinformatie 

  • Een artikel van Green Jump uit mei 2017 over het (onschadelijke) gebruik van aluminiumhydroxide in zonnecrème: Zonnebrand bevat vaak aluminiumhydroxide of alumina. Deze stofjes zijn in deodorant af te raden omdat ze in die vorm in je lichaam komen, maar in zonnebrand wordt het gebruikt als stabilisator en dat werkt net anders.

 

 

De vele voordelen van Zonnestudio Rietlanden

  • Gastvrije ontvangst
  • Deskundige begeleiding
  • Huidanalyse bij eerste bezoek
  • Geen wachttijden
  • Niet poetsen, dat doen wij
  • Voordelige kuurkaarten
  • Vrij parkeren

Jouw zekerheid

Wij zijn aangesloten bij de branchevereniging SVZ. Je wordt altijd geholpen door een van de eigenaren van de zonnestudio, beiden erkend zonneconsulent.

Direct boeken?

Je kunt hier rechtstreeks een van onze zonnebanken boeken via de blauwe knop.

Actueel

Bekijk hier informatie over acties of aanbiedingen, bijzonderheden rond openingstijden of ander nieuws.

Reviews

Reviews werken als mond tot mond reclame maar dan op internet. Hier meer informatie.

Heb je een vraag? Anne helpt je graag verder!
Cookies

Door gebruik te maken van deze website gaat u a