Berichten uit de media

In de media komen veel berichten voorbij die te maken hebben met veilig zonnen, op de zonnebank of buiten. Hier is een selectie van links naar interessante berichten.

Onbeperkt zonnen past niet bij een goede serieuze zonnestudio

Onderzoek huidkanker RIVM bevestigt belang goede voorlichting

‘Zonnebrandpompjes bij zwemplas, festivals en zwembaden’

Vorig jaar had dermatoloog Jorrit Terra alle aandacht met zijn oproep voor gratis zonnecrème. Nu weer zo'n bericht. Dagblad van het Noorden mei 2017: Lees het hele artikel en mijn reactie hier:

8.000 IE vitamine D per dag als wonder tegen ziekten

Alhoewel de Amerikaanse Gezondheidsraad (IOM) en vele andere instituten het belang van vitamine D bij het voorkomen van kanker altijd hebben gebagatelliseerd, verschijnt nu een nieuwe studie in Anticancer Research die de krachtige waarheid over vitamine D onthult. Volwassenen hebben per dag tussen de 4.000 en 8.000 IE (Internationale Eenheden) vitamine D nodig om zo het lichaam te beschermen tegen kanker, MS en diabetes type 1.

De Nederlandse Gezondheidsraad (GR) adviseert voor volwassenen 200 IE per dag, een schrikbarend verschil. In november 2010 is het advies voor de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) vitamine D door het IOM verdrievoudigd van 200 IE naar 600 IE per dag. Lees het hele artikel  over vitamine D van Naturotheek uit december 2016 via deze link.

 

Zonnebrandcrème leidt tot scala aan ziektes. Deze professor legt het gevaar uit van insmeren 

  • Uit een studie die in The Journal of the American Osteopathic Association is gepubliceerd, blijkt dat bijna één miljard mensen op aarde een vitamine D-tekort hebben als gevolg van het gebruik van zonnebrandcrème en chronische ziektes. Mensen komen minder vaak buiten en als ze naar buiten gaan smeren ze zich in waardoor het lichaam vrijwel geen vitamine D meer kan aanmaken, aldus professor Kim Pfotenhauer van de Touro University. Ze voegde toe dat chronische ziektes als diabetes type 2, nierziekten, ziekte van Crohn en coeliakie ervoor zorgen dat het lichaam de grootst mogelijke moeite heeft om vitamine D uit voedselproducten te halen.
  • Lees het hele artikel van Nine4news van 22 mei 2017 over zonnecrème en vitamine D hier.

Oude info in nieuwe zakken

Oude informatie wordt gepresenteerd als iets nieuws. Onderstaand artikel van Leefbewust.nu zonder duidelijke datum bevat veel nuttige informatie maar oogt ook gedateerd. Het is al lang bekend dat oxybenzone een schadelijk ingrediënt van chemische (dus gewone) zonnecrèmes is. De meeste merken hebben dit al lang verwijderd. Verder zijn de genoemde natuurlijke oliën geen goed alternatief. De beschermingsfactor van de frambozenpittenolie is echt onzin. Dit zegt zelfs de leverancier ervan in Nederland. Jammer maar droom verder. Met alleen natuurlijke oliën kun je geen echt zonbeschermingsmiddel maken. Het beste alternatief is een middel op basis van die olie in combinatie met een mineraal filter. Wij hebben om die reden Lovea Bio als favoriet gekozen maar er zijn er nog een paar andere. Hier het artikel van Leefbewust.nu dat deze week op Facebook opdook:

Beter slapen dankzij zonlicht

Als je meer van je nachtrust wilt genieten, moet je de zon in. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan de Northwestern University in Illinois, Chicago. Volgens de onderzoekers is de belangrijkste conclusie dat er bij het ontwerp van kantoorruimtes rekening wordt gehouden met natuurlijke blootstelling aan zonlicht. Het blijkt dat werknemers die meer zonlicht krijgen, beter slapen en lichamelijk actiever zijn. Daarnaast zijn ze over het algemeen gelukkiger, hebben minder lichamelijke kwalen en meer vitaliteit.

Lees het hele artikel over beter slapen met zonlicht van HetKanWel hier.

Goedkope zonnecrèmes beter dan duurdere

Drie zonnebrandcrèmes falen 'faliekant' in een test van de Consumentenbond. De crèmes van Clinique, Clarins en Europrofit (Kruidvat), beschermingsfactor 30, bieden veel minder bescherming tegen UVB stralen dan wat zij op de verpakking beloven, aldus de bond woensdag. Het gebruik van Clinique en Europrofit (Kruidvat) wordt afgeraden. Clarins ontsnapt 'ternauwernood' aan het predicaat Afrader, met een testresultaat van 3,1.

MRSA bestrijden met UV licht

Er is een probleem in het ziekenhuis in Emmen. De MRSA bacterie heeft al een aantal slachtoffers gemaakt. Bestrijding is lastig maar dit is een manier zonder antibiotica: UV licht. De lamp maakt gebruik van UV-C licht. Slim gebruik van licht kan veel problemen oplossen als de kennis maar aanwezig is. Zonnen kan echt niet bij deze UV-C lamp.

Daglicht helpt ook tegen virussen

Thuis maak je ook gebruik van deze al lang bestaande kennis door je slaapkamer gordijnen bij voorkeur dagelijks volledig te openen. Gewoon daglicht zorgt al aantoonbaar voor minder virussen. Daglicht is gezond. Het is met licht net als met voeding. Begin bij de basis.

Onderzoekers leggen link tussen deodorant en borstkanker

Zweedse onderzoekers hebben een link gelegd tussen het gebruik van deodorant en borstkanker. Vrouwen die regelmatig gebruik maken van het verzorgingsproduct met de stof aluminiumchloride, lopen een verhoogd risico, zo luidt de conclusie. Je deodorant meteen vaarwel zeggen hoeft volgens KWF Kankerbestrijding nog niet.

Kinderen worden steeds vaker bijziend

Een link naar een filmpje van het oogfonds waarin het belang van buiten spelen voor kinderen onder de aandacht wordt gebracht. Voor de ontwikkeling van de ogen is dit van belang. Voor iedereen, kinderen en volwassenen zijn er veel meer gezondheidsvoordelen van zonlicht en daglicht. In dit filmpje van het oogfonds gaat het natuurlijk over de invloed op de ogen. Voor het geval de link naar het TV programma niet meer werkt hier nog de link naar een pagina over dit onderwerp van het oogfonds zelf.

Je kunt ook huidkanker krijgen door gebrek aan zonlicht

Huidkanker, wie heeft er niet van gehoord? De bekende risicofactor voor huidkanker is overmatige zonblootstelling, of eigenlijk UV-licht blootstelling: dus ook door zonnebankgebruik. Ben je als klein kind verbrand, verbrand je nog steeds regelmatig, heb je een licht huidtype of juist een dunne huid door ouderdom, woon je met een licht huidtype in de tropen of ben je veel buiten, dan is volgens de huidige opvattingen de kans op het krijgen van huidkanker nog groter. Lees het hele artikel over huidkanker door gebrek aan zonlicht van Remco Kuipers, gezondheidscoach, arts in opleiding tot cardioloog en onderzoeker.

De zonnebank helpt je weerstand te verhogen en helpt daardoor tegen griep.

Een onderzoek toont aan dat het risico op het optreden van een griepepidemie ook beïnvloed kan worden door het vitamine D-niveau. Winter is griepseizoen. Dat is zo omdat virussen zich het best kunnen vermenigvuldigen als de luchtvochtigheid in de buurt van 50% ligt. In de winter zorgen onze verwarmde kamers voor ideale omstandigheden. Griepvaccinaties bieden enige bescherming, maar nu hebben Noorse wetenschappers aangetoond dat het veel belangrijker is om voldoende vitamine D in het bloed te hebben.

Onderzoek toont aan: Zonnebank preventief tegen griep In het artikel vindt u ook verwijzingen naar de originele wetenschappelijke publicaties.

Een artikel uit het Reformatorisch Dagblad over de functie van de zonnebank tegen de griep In het artikel ook aanvullende informatie over vitamine D.

Wat vertelt je huisarts je niet over een gebrek aan zonlicht?

‘Ik kan dit niet’, zeg ik verschrikt. Gespannen stap ik in het ijsbad. Wim Hof lacht en stelt me gerust. ‘Vertrouw je lichaam, het weet precies wat het moet doen.’ Ik haal dieper adem en voel de rust in mijn lichaam terugkomen. Na een halve minuut stap ik het ijsbad uit. Mijn lichaam hunkert naar een warme handdoek. Een blog van Richard de Leth van 30 oktober 2015

Je dagen moe, lusteloos of uitgeput voelen…

Het kan diverse oorzaken hebben. Vaak worden er door artsen verkeerde diagnoses gesteld.Volgens Prof. Dr. Spitz heeft 90% van de bevolking een tekort aan vitamine D. Een vitamine D-tekort wordt vaak ernstig onderschat: slechts 5% van de artsen laat bij hun patiënten een vitamine D bepaling doen.

Vitamine D-tekort kan naast vermoeidheid nog tot veel meer klachten zoals een depressie leiden.

Verstandig omgaan met zonlicht

Een korte film van Uv break met daarin duidelijk weergegeven de moderne opvattingen over het verstandig omgaan met zonlicht: Jarenlang hoorden we dat we tussen 12 en 15 uur de zon moeten mijden. En dat we van teveel zon huidkanker kunnen krijgen. Maar wat is eigenlijk teveel? Het advies is nu juist om in de lunchpauze naar buiten te gaan. Maar hoe lang mag je dan genieten?

Veel vragen, veel adviezen, veel onduidelijkheid. Wij geven je graag een zonneklaar antwoord!

De zonnebank is een goede voorbereiding op de zomervakantie

Dermatoloog Dr. Pavel vindt de zonnebank een uitstekende manier om je voor te bereiden op een zonvakantie.

Het korte filmpje waarin het interview is verwerkt vindt u hier.

Het nut van vitamine D tegen hartkwalen

A recent study published in the journal Clinical Cardiology suggests that vitamin D deficiency may be a predictor for electrocardiography abnormalities.

Read the article on the site of the vitaminD council by clicking here.

De vele voordelen van Zonnestudio Rietlanden

  • Gastvrije ontvangst
  • Deskundige begeleiding
  • Huidanalyse bij eerste bezoek
  • Geen wachttijden
  • Niet poetsen, dat doen wij
  • Voordelige kuurkaarten
  • Vrij parkeren

Jouw zekerheid

Wij zijn aangesloten bij de branchevereniging SVZ. Je wordt altijd geholpen door een van de eigenaren van de zonnestudio, beiden erkend zonneconsulent.

Direct boeken?

Je kunt hier rechtstreeks een van onze zonnebanken boeken via de blauwe knop.

Actueel

Bekijk hier informatie over acties of aanbiedingen, bijzonderheden rond openingstijden of ander nieuws.

Reviews

Reviews werken als mond tot mond reclame maar dan op internet. Hier meer informatie.

Heb je een vraag? Anne helpt je graag verder!
Cookies

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring